Ξεκλειδώστε τις δυνατότητες της επιχείρησής σας
Με το Όνομα τομέα Domain name. Προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα επιλογών domain για να καλύψουμε κάθε ανάγκη, από προσωπικά blogs μέχρι επαγγελματικά sites. Ξεκινήστε σήμερα και κάντε την παρουσία σας στο διαδίκτυο μοναδική.
Το domain name (όνομα τομέα) είναι η διεύθυνση της ιστοσελίδας σου στο διαδίκτυο, το οποίο οι χρήστες πληκτρολογούν στον περιηγητή τους για να επισκεφτούν τον ιστότοπό σου. Ένα σωστά επιλεγμένο domain name είναι σημαντικό για την ταυτότητα της επιχείρησής σου, την ευκολία εύρεσης της ιστοσελίδας σου και το branding.
Βασικά Στοιχεία του Domain Name:
Διεύθυνση Ιστοσελίδας Π.χ., www.example.com.
Όνομα Τομέα το "example" στο παράδειγμα είναι το όνομα που επιλέγεις για την επιχείρησή σου.
Κατάληξη Τομέα (Top Level Domain – TLD)
Το ".com" είναι το πιο κοινό, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές όπως ".gr", ".net", ".org", ".shop", και πολλές εξειδικευμένες καταλήξεις.
Πώς να Επιλέξεις το Σωστό Domain Name
1) Επιλέξτε Ένα Όνομα Εύκολο στην Καταγραφή και την Προφορά.
Βεβαιώσου ότι το domain είναι εύκολο να το θυμούνται και να το γράφουν σωστά οι χρήστες.
Απόφυγε σύνθετες λέξεις ή σύμβολα, όπως παύλες και αριθμούς.
2) Συνέπεια με το Όνομα της Επιχείρησης
Το domain πρέπει να συνδέεται με το όνομα ή το αντικείμενο της επιχείρησής σου. Αν το όνομα της επιχείρησης είναι δημοφιλές, προσπάθησε να το καταχωρήσεις αμέσως για να αποφύγεις την κατοχύρωσή του από άλλους.
3) Επιλογή Κατάλληλης Κατάληξης (.com, .gr, κλπ.)
Το .com** είναι η πιο δημοφιλής επιλογή και δίνει αξιοπιστία. Αν όμως η επιχείρησή σου απευθύνεται σε συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, ένα τοπικό TLD, όπως .gr για Ελλάδα, μπορεί να είναι πιο κατάλληλο. Επίσης, για εξειδικευμένες ιστοσελίδες μπορείς να επιλέξεις καταλήξεις όπως .shop, .tech, .co, κ.ά.
4) Μήκος Domain Name
Προτίμησε ένα σύντομο και περιεκτικό domain (ιδανικά 6-14 χαρακτήρες). Τα μικρότερα ονόματα είναι πιο εύκολα στη χρήση και στην απομνημόνευση.
5) Χρησιμοποίησε Λέξεις-Κλειδιά
Αν είναι δυνατό, ενσωμάτωσε μια λέξη-κλειδί που σχετίζεται με την επιχείρησή σου στο domain. Για παράδειγμα, αν έχεις ένα κατάστημα καφέ, το “bestcoffee.gr” μπορεί να είναι πιο ευνόητο για τους χρήστες και τις μηχανές αναζήτησης.
6) Έλεγξε Διαθεσιμότητα και Trademark
Πριν κατοχυρώσεις ένα domain, βεβαιώσου ότι δεν παραβιάζει κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα άλλων εταιρειών.
7) Σκέψου Μακροπρόθεσμα
Βεβαιώσου ότι το domain name είναι διαχρονικό και ότι δεν περιορίζει την επιχείρησή σου σε μία συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων ή υπηρεσιών, ειδικά αν σκοπεύεις να επεκτείνεις τη δραστηριότητά σου στο μέλλον.
Πώς να Κατοχυρώσεις Ένα Domain Name
1) Κατοχύρωση και Διάρκεια Ιδιοκτησίας
Τα domain names κατοχυρώνονται για χρονικό διάστημα, συνήθως από 1 έως 10 χρόνια. Φρόντισε να ανανεώνεις την κατοχύρωση πριν λήξει για να μην το χάσεις.
Μπορείς να ενεργοποιήσεις τη δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης.
2) Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (WHOIS Protection)
Οι πληροφορίες για τον ιδιοκτήτη του domain είναι δημόσια διαθέσιμες μέσω του συστήματος WHOIS. Για να προστατέψεις την ιδιωτικότητά σου, μπορείς να προσθέσεις υπηρεσία προστασίας δεδομένων (Domain Privacy Protection) κατά την αγορά του domain.
Συμβουλές για την Προώθηση και Προστασία του Domain Name
Δημιουργία Εμπορικής Ταυτότητας.
Χτίσε τη μάρκα σου γύρω από το domain και φρόντισε να είναι συνεπές με τα social media και άλλα ψηφιακά κανάλια.
Κατοχύρωση Παραλλαγών
Αν το όνομα της επιχείρησής σου είναι πολύτιμο, κατοχύρωσε και παρόμοια domain με διαφορετικές καταλήξεις (.com, .gr, .net κ.λπ.) ή παραλλαγές του ονόματος για να αποφύγεις την κακή χρήση τους από ανταγωνιστές.
Με τη σωστή επιλογή και κατοχύρωση ενός domain name, μπορείς να ενισχύσεις την αναγνωρισιμότητα της επιχείρησής σου και να προσελκύσεις περισσότερους επισκέπτες στην ιστοσελίδα σου.